Saturday, July 30, 2016

.:. Twin Fork - Cross my minds .:.

Assalamualaikum,

A few things happened to me lately. And I tasted things called 'life'. JAE happened to be sicked last few days and yeah, he 'booked' a VIP ward and there goes my 1.7k. Sobs.

Few thought crossed my minds today. someone asked me:
"Do you have anyone?"
"Nope"
"Serious?"
"Yeah triple serious"
"I will find for you then. Do you mind?"
"Haha. Yeah. Why not. I'm looking for someone yg baik"
"That was the only criteria??"

That last point: CRITERIA

Like seriously i didn't imagined to have someone who really rich.. or really handsome.. or owned a house and big car...

I would prefer a person who have a stable work (stable ≠ rich).. solat 5 waktu... sabar... and maybe if possible, less responsibility (compared to me at least). Not that i'm whining about my responsibility but i do not want marriage be one of the reason for me to cut off my parent's allowance. It should be more right? hehehhh

That was my hope. Allah have written His best story for me.

*FIN*

Tuesday, July 12, 2016

.:. Surprise .:.

Assalamualaikum

3rd July, few days before celebrating Hari Raya, it is awesome to received a sweet surprise from your long lost so called best-friend. (I named it best friend because he is the one who gave me supports during my upper form)

So yeah, happy with it.

*FIN*

Tuesday, July 5, 2016

.:. Chill-lah! .:.

Assalamualaikum,

Susah jugak bila kite kene chill je dengan semua dugaan yg Allah bagi. Susah nak tetapkan hati untuk tidak merungut. Susah untuk tidak berfikiran negatif. Susah juga untuk simpan semua dalam hati tanpa luahkan dekat siapa2 (oh yang ni memang susaaahh tapi memang selalu mak la jadi mangsa sebab dah tak percaya kan org lain. luls)

Eh eh. Banyak merungut kan? Bulan ramadhan ni. Beruntung sebenarnya Allah bg kita dugaan. Maksudnya Allah masih ingat kat kita. Halangan yg buat kita merungut mcm perenggan pertama tu kadang2 dari kita sendiri... solat tak sempurna, susah nak sedekah dan tak cukup lagi rasa redha.

Kadang2, halangan tu jugak boleh datang dari orang sekeliling. Ahhaaaa... kalau tengok dekat fb, ramai org post pasal jawapan2 kpd soalan yg bakal ditanya masa raya nanti. mungkin, tak perlu pun post kat fb tu... bayangkan makcik yg bertanya tu... ade ke potensi utk dia ada fb? Mcm taaakkk je dak? (Ceh aku pun post sebenarnya)

Berborak dengan kawan semalam.. dia ada bg pendapat. Dalam hidup kita kalau asyik duk nak fikir apa org cakap atau asyik rasa hidup org lain lg better dri kita memang hidup kita tak kemana. Abaikan semua tu. Allah dah tulis kisah setiap dari kita ni berlainan. Tetapkan matlamat hidup kita ape sebenarnya. Fokus kat matlamat tu. InsyaAllah semuanya Allah mudahkan.

So, sesape yg baca post ni, jum, jadi lebih positive. Kalau ade dugaan org sekeliling, kita act mcm "ade aku kisah?!" Ahaha. (Disamping menjaga dan menghormati org lain juga ye)

Ehhei, SELAMAT HARI RAYA semua!!

Post 👆adalah dari diri sendiri dan untuk diri sendiri yang boleh diambil oleh pembaca yang merasakan mana2 part post tu berguna✌. Chill-lah!

*FIN*

Tuesday, June 28, 2016

.:. Hope .:.

Assalamualaikum

I always have a hope to become a better person.
A person with only 5 seconds of anger
A person who let everything that hurts me away

Please,

Give me some times.

I don't even mean to hurt you. I'm sorry.

Pray for me.

*FIN*

Thursday, February 25, 2016

Entahlah

Ada sorang je yg faham aku. Kalau telefon atau jumpa, selalu bg nasihat. Seorang yg sangat faham situasi aku

"Tak paham.. kenapa **** suruh tanggung banyak benda muda2 ni"

betul juga. Tapi, dah tanggungjawab kut. Aku hadap kan jelah...

Kadang2 ada jugak terasa, aku ada hak, aku ada option aku yg lain. Tapi kenapa aku tak layak pilih?

Bak kata beliau,

"Kalau dah tersurat, tertulis macam tu, redha je lah"

Sekarang aku rasa resort luahan perasaan pun dah pindah kat beliau. Memang dia bnyak ragam...tapi sbb selama ni dia sayang aku lebih... dia paham aku lebih.

Tak pernah ada buruk sangka. ada yang lain tu, keluar dialog mcm ni:

"Dia kan sayang awak. Semua bagi dekat awak"
"Dulu **** bertungkus lumus. penat jugak tau"

Jadinya, aku lebih berhati2 nak luahkan apa2. Susah kalau ada org pentingkan diri sendiri ni. Seriously, aku penat sebenarnya 😭

Tuesday, January 12, 2016

Serabut but but

Assalamualaikum

Keje kat opis bnyak. Sumpah menunggun. Antaranya...
- kemaskini time table
- kemaskini student's major
- update course file dan teaching portfolio
- pemurnian course outcome
- buat entrance exit survey
- nota setiap chapter utk 2 subjek
- soalan final utk 2 subjek

yg disenarai ni yg kene hantar dlm masa terdekat. Lain2 xyah dulu.huuuu

Hat ni mmg la serabut... lain cerita kat rumah...
Sebenarnya aku mcm nk tanya la awat mak x suka benor dgn budak tu. Terus buh dinding konkrit tebal2 kot. Kesian mak dia... haihhhh~~

Bole dak nak tanya? Huhu

*FIN*